Waarvoor is het gebiedsteam?

Meestal lossen mensen problemen zelf op of met hulp van familie, vrienden of buren. Maar soms lukt dat even niet. In dat geval kunt u terecht bij het gebiedsteam van de gemeente Achtkarspelen. Om u nog beter van dienst te zijn, zijn onze jeugd-, dorpen- (WMO), en participatieteams samengegaan in een gebiedsteam. Zij staan klaar voor alle inwoners in onze gemeente, voor jong en oud. Of het nu vragen zijn over werk en inkomen, zorg, opvoeding, dagbesteding of de aanvraag van een WMO-voorziening, voor alle vragen kunt u terecht bij de sociaal werkers in het gebiedsteam. Er is op deze manier één ingang voor alle vragen en u hoeft niet langer van loket naar loket.

Voor onze school is Karin Oostingh contactpersoon. Ze kan meedenken met de intern begeleider, ondersteuningscoördinator of leerkracht wanneer er vragen zijn over het welzijn van kinderen. Maar ook u kunt met vragen bij haar terecht. Dit kan gaan over gedrag, ondersteuning bij de opvoeding of gezinsproblemen. Iedere ouder of verzorger heeft wel eens zorgen over zijn/haar kind, het helpt als je deze deelt! 

U kunt via de intern begeleider (Esmiralda Kempenaar: esmiralda.poelman@noventa.nl) of de groepsleerkracht een afspraak met Karin maken.  

De Visie van Gemeente Achtkarspelen luidt:

We zijn een moderne transparante innovatieve en professionele organisatie, die inspeelt op de behoefte van de mienskip en elkaar.

De missie van Gemeente Achtkarspelen luidt:

De inzet binnen het sociaal domein draagt bij aan de vitaliteit en zelfredzaamheid van al onze inwoners. Wanneer een inwoner dit (tijdelijk) niet zelf kan, staan wij voor resultaatgerichte en kwalitatief goede ondersteuning en zorg.

Iedereen moet mee kunnen doen

Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen. We doen er dan ook alles aan om dat met onze inwoners mogelijk te maken. Onze medewerkers helpen u op weg om de draad zelf weer op te pakken. Ons doel is om zelf- en samenredzaamheid van onze inwoners te vergroten en de ondersteuning in onze gemeenten betaalbaar te houden. Daarom kijken we eerst samen naar uw eigen mogelijkheden en uw eigen netwerk. Als het nodig is, zoeken wij met u naar andere ondersteuning om u op weg te helpen. Als het even niet lukt, zijn wij er voor u!

Voor alle leeftijden

De medewerkers van de gebiedsteams werken voor het welzijn van onze inwoners. Binnen Achtkarspelen wordt er met twee gebiedsteams gewerkt. Deze gebiedsteams zijn onderverdeeld in noord en zuid. Daarnaast zijn er binnen de gebiedsteam drie specialismen: Jeugd (18-), WMO (18+) en Participatie. De teams zijn er voor alle inwoners in de gemeente om te helpen met vragen of kwesties op allerhande terreinen. “Samen komen we er vaak wel uit.”

Waarom zou u bellen?

Als u zelf niet meer tot een passende oplossing kunt komen, neemt u contact op met het gebiedsteam bij u in de buurt. Samen met u en uw netwerk wordt gezocht naar de beste oplossing met de middelen die u samen hebt, dichtbij huis aansluitend op uw situatie. Als het nodig is, wordt passende hulp ingeschakeld. De gebiedsteams werken nauw samen met allerlei organisaties. Er is direct persoonlijk contact en alles wat wordt besproken is vertrouwelijk.

Hoe kunt u hen bereiken?

Wilt u weten wat medewerkers van het gebiedsteam voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met hen op voor het maken van een afspraak bij u thuis of op kantoor bij het gebiedsteam. Had u al contact met een medewerker in het jeugd-, dorpen- en participatieteam? Dan houdt u uw eigen contactpersoon.

Contactgegevens

Algemene vragen stelt u via het online contactformulier op de website (https://www.achtkarspelen.nl/het-gebiedsteam). Ook kunt u voor vragen en/of aanmelding contact zoeken met het klantcontactcentrum via 0511-460767. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Werkwijze

Na aanmelding via het online contactformulier of via het klantcontactcentrum te bereiken via 0511-460767, zal er afhankelijk van uw vraag een kennismakingsgesprek gepland worden. Daarnaast is het wenselijk dat de gebiedsteammedewerker korte lijntjes houdt met bijvoorbeeld: School en/of betrokken hulpverlening.